Voor scholen

Ik heb diverse trainingen en scholing gevolgd om mijn lessen en workshops een gedegen basis te geven op het gebied van didactiek en klassemanagement. Mijn lessen zijn een aanvulling op het curriculum van de basisschool. 

Cultuurmenu Overbetuwe

Dankzij het Cultuurmenu van Gemeente Overbetuwe kunnen scholen in het primair onderwijs uit verschillende creatieve lessen kiezen van mij (namens Creatief Collectief Elst) en andere aanbieders.

Ben jij Cultuur Coördinator, dan ontvang je binnenkort de nieuwe brochure met het aanbod voor schooljaar 2024-2025.

Ben jij Cultuur Coördinator op een school buiten gemeente Overbetuwe? Neem gerust direct contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden.

 

Waar?

Bij jou op school

Wanneer?

In overleg

Van klieder tot Kunst: druktechnieken

In deze lessenreeks van 3 workshops maken de leerlingen onder leiding van Rianne Bakker kennis met verschillende druktechnieken. Je leert welke kunstenaars gebruik maken van druktechnieken, hoe je een goed ontwerp maakt en hoe je een unieke afdruk of juist een reeks afdrukken maakt.

In overleg met school kiezen we één of meer drukvormen uit waarmee de leerlingen zelf gaan experimenteren.

Bijvoorbeeld: monoprinten, linosnede, legoprinten, stempels maken, sjabloondruk.

Details

Docent: Rianne Bakker
Groep: 6 t/m 8
Reeks: 3 lessen
Tijdsduur: 3 x 90 minuten
Locatie: op school (bij voorkeur crea lokaal/atelier)
Materiaal: in overleg

Van klieder tot Kunst:
maak kennis met een kunstenaar

Deze workshop staat in het teken van één kunstenaar. Welke kunstenaar dat is, bespreek je van tevoren. De les kan ook aansluiten op het thema wat op dat moment op school behandeld wordt.

De les van Rianne begint met een voorleesverhaal uit een prentenboek over de gekozen kunstenaar. Door middel van een digitale presentatie bekijken en bespreken de kinderen enkele kunstwerken. Rianne stelt prikkelende vragen en luistert naar de inbreng en ideeën van de kinderen.

Vol inspiratie en ideeën gaan de kinderen zelf aan de slag met nieuwe materialen of technieken. Tot de mogelijkheden behoren onder andere ecoline, collage, zelfportret, ijzerdraad, optische illusies, zonneprint.

Thema (in overleg):
6+ : Karel Appel, Alexander Calder, Vincent van Gogh, Frida Kahlo, Hilma Af Klimt, Yayoi Kusama, René Magritte, Henri Matisse, Claude Monet, Mark Rothko, Johannes Vermeer.

8+ : M.C. Escher, Pablo Picasso, James Ensor, 

Details

Docent: Rianne Bakker
Groep: 1 t/m 5
Tijdsduur: 90 minuten
Optioneel: kies voor meerdere kunstenaars/materialen en stel zelf een reeks samen.
Locatie: op school (bij voorkeur crea lokaal/atelier)
Materiaal: in overleg