Van Klieder tot Kunst

ontdekken en maken

Vanaf september 2022 start er een nieuwe cursus bij Creatief Collectief Elst voor kinderen in groep 3, 4 en 5. De lessen worden gegeven door Rianne Bakker.

Wat gaan we doen?

Natuurlijk gaan we kijken naar kunst, ‘kliederen’ en kunst máken.

Maar we gaan bijvoorbeeld ook…

schilderen (maar niet met een kwast)

…een beeldje maken (maar niet van klei)

…een foto maken (maar niet met een camera)

en…

worstelen (maar niet met elkaar)

 

Klinkt best gek eigenlijk hè?

Ben jij creatief én nieuwsgierig?
Lijkt jou dit ook spannend én super leuk?

Vraag dan je ouders of ze je willen inschrijven!

Tijden en kosten

Cursustijden

Maandag 15:30 – 17:00 uur
Start: 12 september 2022

 

Cursuskosten

€ 150 pp voor 13 lessen van 1,5 uur (incl. materialen en een crea schort)

 

Bijzonderheden

  • De eerste les gaan we het crea-schort bewerken.
  • De laatste les (19 december) is expo-les: familie, ouders, vriendjes zijn welkom om het werk van de kinderen te bekijken.
  • Geen les in de schoolvakanties.

Tijdens de les

In de ene week gaat het vooral om het proces en het experimenteren met (onbekende/nieuwe) materialen. Terwijl in de volgende week juist een (beroemd) kunstenaar of kunstwerk centraal staat en de kinderen zich hierdoor laten inspirerenOok komt het ‘kijken naar kunst‘ en de geschiedenis van kunst op een speelse manier voorbij.

Elke les start met een korte instructie (uitleg of achtergrondinformatie). Zo is er genoeg tijd om lekker aan de slag te gaan. De laatste 10 minuten gaat iedereen zijn of haar eigen werkplek opruimen

De werkstukken worden bewaard in een portfolio – deze krijg je na afloop van de cursus mee naar huis. Aan het einde van de cursus kies ik samen met de kinderen een aantal werkstukken uit voor onze kids-expo. In overleg worden sommige werkstukken ook tijdens de (twee)jaarlijkse expo van CCE tentoongesteld.

Inschrijven

Meld je aan via de website van creatief collectief elst.

Of klik op de knop “inschrijfformulier”.

Voor meer informatie: stuur een email naar Rianne via club@studio-kameleon.nl

Heb je wel belangstelling om mee te doen, maar kun je niet op de dag die bij CCE wordt aangeboden? Laat het vooral weten, dan kijken we samen naar alternatieve mogelijkheden.

Docent 

Rianne Bakker: “Van jongs af was ik altijd bezig met ‘maken’. Van tekenen en knutselen via haken en naaien tot timmeren en behangen. Maar ook achter de computer. Kortom een creatieve duizendpoot… ehhh kameleon!

“Ik studeerde grafische vormgeving (Sint Lucas te Boxtel) en vervolgens fotografie (Fotovakschool te Apeldoorn). Na 10 jaar in dienst bij grafische bureaus ging ik als freelance vormgever aan de slag.”

“Kunst (kijken) is voor mij behalve een inspiratiebron ook heerlijk ontspannen. En mijn missie is om jonge kinderen naar kunst te laten kijken en tevens het plezier in maken te laten ervaren. Daarom bied ik nu deze creatieve lessen aan.”