Kunstklas is er voor kinderen tussen de 9 en 19 jaar oud. Er wordt gewerkt met zoveel mogelijk verschillende materialen en technieken. Op het platte vlak én in 3D. Binnen de lijntjes, maar ook erbuiten. Je zult leren dat wanneer iets ‘mislukt’ je juist jezelf verbetert. Kunstklas is ontdekken, leren en vooral… plezier hebben in het maken.

De kunstklas-lessen worden gegeven door drie verschillende docenten, met elk een andere achtergrond. Els (beeldhouwen), Joke (aquarel/schilderen/tekenen) en Rianne (grafisch) wisselen elkaar af in blokken van 4 lessen.

In september 2022 start een nieuwe reeks lessen met als rode draad ‘grote namen uit de kunstwereld’. Wil je meer weten? Lees hieronder verder.

Kunstklas

Voor kinderen en jongeren van 9 tot en met 18 jaar

Een Kunstklas zonder kunstenaars? Dat kan niet!

In deze cursus is het werk van bekende kunstenaars de inspiratiebron voor onze eigen creativiteit. Je zou kunnen denken: “Maken we dan iets na? En is dat dan wel creatief?”

Ons antwoord: “Ja hoor, heel veel grote kunstenaars begonnen ooit met werk te maken in de stijl van hun idolen uit die tijd. En vonden daarna hun eigen stijl.”

We gaan dobbelen met Miro, tekenen in de stijl van Keith Haring. We laten ons ‘inpakken’ door Christo en blazen ballonnen op met Jeff Koons. Niki de Saint Phalle komt ook voorbij en wie weet welke kunstenaar(s) nog meer.

De lessen worden weer afwisselend gegeven door Els, Joke en Rianne. Zij zitten vol ideeën om jullie te laten proeven van de verschillende kunststijlen/stromingen en ieders creativiteit te stimuleren.

Ben jij tussen de 9 en 19 jaar? Dan ben je van harte welkom, meld je dus snel aan!

Tijden en kosten

Cursustijden

Vrijdag 16:00-18:00
Start: 9 september 2022

 

Cursuskosten

  • € 360 voor 24 lessen van 2 uur (incl. alle materialen)
  • € 190 voor 12 lessen (incl. alle materialen)

 

Bijzonderheden

  • De cursus wordt gegeven door 3 docenten. Die elkaar in blokken van vier lessen afwisselen.
  • Geen les in de schoolvakanties.

Inschrijven

Meld je aan via de website van creatief collectief elst.

Of klik op de knop “inschrijfformulier”.