Kunstklas is er voor kinderen tussen de 9 en 19 jaar oud. Er wordt gewerkt met zoveel mogelijk verschillende materialen en technieken. Op het platte vlak én in 3D. Binnen de lijntjes, maar ook erbuiten. Je zult leren dat wanneer iets ‘mislukt’ je juist jezelf verbetert. Kunstklas is ontdekken, leren en vooral… plezier hebben in het maken.

In september start een nieuwe reeks lessen. Wil je meer weten? Lees hieronder verder.

Geniale materialen

In september start er een nieuwe reeks lessen. Élke les gaan we met een ander materiaal aan de slag. Waar werkten beroemde kunstenaars mee? Is elk materiaal geschikt om kunst te maken? Je hebt vast wel eens met papier, stiften, potloden en verf gewerkt. Maar kun je er ook op een andere manier mee werken? En ook materialen die je misschien nog nooit in je handen hebt gehad, komen zeker voorbij.

Op deze en nog veel meer vragen gaan we het geniale antwoord vinden. Jullie zullen zelf geniale kunstwerken maken en we sluiten af met een heuse kunst-expo!

Ook als je al een keer meegedaan hebt, is het leuk om nóg een reeks lessen te volgen. Wij zorgen telkens voor nieuwe inspiratie en opdrachten.

Expo

Twijfel je of de cursus iets voor jou is? Kom dan naar onze expo. Deze “les” is dan ideaal om sfeer te proeven, onze werkplaats te bekijken, en de juffen te ontmoeten. Stel je vragen aan de jonge ‘kunstenaars’ of kunstjuffen en maak alvast een kunstwerk!

Docenten

De kunstklas-lessen worden gegeven door twee docenten, met elk een andere achtergrond. Dionne en Rianne wisselen elkaar af in blokken van 2 lessen.

Praktische informatie

Cursustijden en data

Tijden:
Groep A, vrijdag 15:00-16:30 uur
Groep B, vrijdag 16:30-18:00 uur

Start Semester 1: 15 september 2023
Start Semester 2: 12 januari 2024

Kosten:
– € 150 voor 12 lessen van 1,5 uur
– € 295 voor 24 lessen De cursus wordt dan betaald in twee termijnen.

Materialen:
De cursus is inclusief portfoliomap, materiaal en gebruik van gereedschappen

Eindexpo: (wijzigingen voorbehouden)
15 dec 2023 17:00-18:00
19 apr 2024 17:00-18:00*
(iedereen welkom)

  Werkplaats

  De lessen worden gegeven in de werkplaats van Creatief Collectief Elst (CCE), in het centrum van Elst. Aanmelden voor de lessenreeks gaat ook via de website van CCE, zie groene kader rechts.

  Bijzonderheden:

  • Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12. 
  • Er is momenteel ruimte voor twee groepen, zie informatie en tijden in de zijbalk.
  • De laatste les is expo-les: ouders, familie, vriendjes etc zijn welkom om het werk van de kinderen te bekijken
  • Geen les in de schoolvakanties.

  Inschrijven

  Meld je aan via de website van creatief collectief elst.

  Of klik op de knop “inschrijfformulier”.